De afwisseling houdt
het werk boeiend

Geef John Rooijakkers een nieuw project en hij bijt zich er met plezier in vast. Of het nu gaat om de nieuwbouw van een innovatieve insectenkwekerij, een kogelwerend onderhoudsgebouw voor F16’s of een business hogeschool op een open campus; John verdiept zich graag in de wereld die er achter het gebouw en de opdrachtgever schuil gaat.

“Het is elke keer weer leuk om ergens een kijkje achter de schermen te krijgen. Die afwisseling maakt het bouwen interessant. Je leert er altijd iets van en dat houdt het werk boeiend”, zo licht John toe. 


Typisch Heerkens

Via de mavo en de mts bouwkunde kwam John op de Pedagogisch Technische Hogeschool in Eindhoven terecht. Tot een carrière voor de klas kwam het echter niet, want na zijn stage bij Heerkens van Bavel koos hij voor een baan als werkvoorbereider. John: “Dat was destijds een redelijk nieuwe functie binnen het bouwbedrijf. Als afstudeeropdracht had ik een plan geschreven voor de bedrijfsautomatisering dus dat ben ik erbij blijven doen; zowel de software als hardware verzorgen. Een bijzondere combinatie misschien, maar ik vond dat juist leuk.”

Die ervaring met ICT kwam onlangs weer goed van pas. Heerkens van Bavel werkt nauw samen met Bouwbedrijf Berghege uit Oss in de Berghege Heerkens bouwgroep. Om de samenwerking in die bouwgroep makkelijker te maken, stapten beide bedrijven over op dezelfde automatiseringssystemen. “Een intensief traject waar ik mijn kennis goed kon gebruiken.”

Typisch Heerkens is volgens John dat je niet altijd precies binnen de lijntjes hoeft te kleuren. “Daarmee bedoel ik dat er echt ruimte is voor eigen inzichten. Dat was al zo toen ik begon onder Bert en Cees Heerkens. Zij volgden de projecten van een afstand waardoor ik veel zelf kon beslissen. Dat was een voordeel bij de overstap van werkvoorbereider naar projectleider. Ik was namelijk al gewend om zelf keuzes te maken en veel partijen tegelijk aan te sturen.

Vertrouwen geven

Inmiddels heb ik als projectleider soms meerdere projecten tegelijk onder mijn hoede. Dan is het de kunst op hoofdlijnen te blijven. En zo op mijn beurt weer het vertrouwen aan anderen te geven”, meent de projectleider. 

Veel van Johns collega’s werken net als hijzelf al lang bij Heerkens. “Dat maakt dat er veel alleskunners rondlopen die multi-inzetbaar zijn. Want ze hebben ervaring opgedaan bij zeer uiteenlopende projecten.”

Heerkens van Bavel is door de jaren heen flink gegroeid. Daarnaast is er ook in het bouwproces veel veranderd. “Het vak van projectleider beweegt daarin mee. Bovendien heeft ieder project weer zijn eigen uitdagingen, dus echt routine wordt het eigenlijk nooit. Dat houdt het spannend!”

John Rooijakkers, projectleider


WERK AAN JOUW TOEKOMST

BIJ HEERKENS VAN BAVEL

Heerkens van Bavel Bouw staat voor kwaliteit en vakmanschap. Wij doen dat dagelijks met een team van vakkundige en betrokken medewerkers.

Wij bieden onze mensen aantrekkelijke functies in een bedrijf met een open communicatie, een goede werksfeer en fijne collega’s. Bij ons kun je rekenen op een professionele organisatie waarin we tevens aan jouw toekomst werken. Want ook het opleiden van mensen staat hoog in ons vaandel.
 
> Bekijk onze actuele vacatures 
> Lees de ervaringen van onze mensen  
> Maak kennis met het hele team