Bij Heerkens kan ik mij

blijven ontwikkelen

Via zijn ome Toon maakte Teun Kolsters (21) al vroeg in zijn carrière kennis met Heerkens van Bavel. Van snuffelstage en bijbaantje tot afstudeerstage, hij vulde het allemaal in bij het Tilburgse familiebedrijf.

Een jaar geleden haalde Teun zijn diploma Bouwkunde aan de Avans Hogeschool en kwam hij als trainee in dienst. Teun: “Ik maak zo alle functies in het hele bouwtraject mee. Een prachtige kans die ik met beide handen heb aangegrepen.”


Veel ervaring

Ondanks zijn jonge leeftijd loopt Teun dus al een flinke tijd mee bij Heerkens. Toch wilde hij niet van kinds af aan al de bouw in. “In vriendenboekjes van de lagere school is terug te lezen dat ik archeologie heel interessant vond. Later werd dat architectuur. Van de bouw kende ik eigenlijk alleen de traditionele woningbouw. Pas toen ik bij Heerkens mijn eerste echte stage liep, ging de wereld van de bouw voor me open en was mijn interesse gewekt.”

Teun bleef naast zijn studie een paar dagen in de week bij Heerkens werken. En nu is hij dan fulltime in dienst in de vorm van een traineeship waardoor hij met alle facetten van het bouwproces én een diversiteit aan projecten in aanraking komt. “Inmiddels heb ik door de stage en als trainee al veel ervaring opgedaan. De werkvoorbereiding van appartementen, uitvoering van OK’s, aanbesteding van de Hogeschool Rotterdam en calculatie voor de Jumbo City hubs. Om maar eens een paar voorbeelden te noemen van werken waar ik op mee mocht kijken en een bijdrage aan heb mogen leveren. Hoe tof is dat? Niet ieder bedrijf heeft zoveel uiteenlopende projecten én geeft zoveel ruimte om mee te lopen. Alle collega’s nemen echt de tijd om mij het vak te leren.”

Duurzaam bouwen

Andersom brengt Teun zijn enthousiasme over duurzaam bouwen graag in de projecten. “Mijn vader is boswachter bij het Brabants Landschap, dus zuinig omgaan met de natuur is me waarschijnlijk onbewust met de paplepel ingegeven. De bouw maakt daar gelukkig stappen in; hergebruik van materiaal en andere bewustere keuzes zijn bij Heerkens steeds vaker het uitgangspunt. Dat past bij hoe ik wil werken.”

Unieke utilitaire werken maken, daar ligt vooralsnog de interesse van Teun. “Via werkvoorbereiding naar engineering en dan ooit misschien projectleiding. Zo zie ik het nu voor me. Als zowel het bedrijf als ikzelf kan blijven ontwikkelen, dan zit ik hier prima. De sfeer is supergoed en ik leer iedere dag. Wat wil je nog meer? Ik voel me hier helemaal thuis.”

Teun Kolsters, trainee