Transformatie Praxis
Lovense Kanaaldijk Tilburg

In opdracht van Lemmens Beheer BV is Heerkens van Bavel gestart met de transformatie van het Praxis bedrijfspand aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg.

Een leuke bijkomstigheid is dat Heerkens van Bavel dit pand in 1988 ook heeft gebouwd. En de opdrachtgever was toen eveneens Lemmens Beheer.

Aerde Borgert architecten uit Tilburg is gevraagd om voor dit pand een nieuwe invulling te ontwerpen, nl. een inpassing van drie bedrijfsunits. Het worden drie zelfstandige bedrijfsunits van ieder ca. 1.000 m2. Dit betekent ook drie entrees.


Verduurzaming

Één entree wordt gesitueerd aan de Bosscheweg en twee entrees worden gerealiseerd aan het nieuw aan te leggen parkeerterrein.

De bestaande gebouwstructuur blijft gehandhaafd, maar de hele buitenschil wordt vervangen en verduurzaamd; geïsoleerde sandwichpanelen tegen de gevel, nieuwe aluminium kozijnen en een extra isolatie laag op het dak.

Naar verwachting kunnen december 2021 de eerste huurders hun intrek nemen in het toekomst-bestendige bedrijfspand.


Meer weten over dit project?

BART ERMEN

Projectbegeleider Service en Onderhoud

"Bijzonder om een project dat eerder door HVB is gebouwd een nieuwe en duurzame bestemming te geven.".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
bedrijfshuisvesting