Een sportcomplex
klaar voor de toekomst

Olympia gebouw

Het Olympia gebouw is in 1962 gebouwd als sportcentrum en onderdeel van Tilburg University. Na verloop van tijd bleek de capaciteit duidelijk niet meer toereikend. Daarom besloot men de bestaande accommodatie te laten renoveren door Heerkens van Bavel Bouw. Het centrum is uitgebreid met een nieuwe entree, vier kleine sportzalen, twee squashbanen, spinningruimte, fitnessruimte, kleedruimten, kantoren, een danszaal en een sauna. Hiermee is tegemoet gekomen aan de ambitie van het sportcentrum om competitiesporten naar een hoger niveau te brengen. Tijdens de werkzaamheden werden alle activiteiten in het complex gecontinueerd, hetzij in het gebouw, hetzij door middel van tijdelijke voorzieningen in een andere gebouw. Het middengedeelte van het bestaande gebouw is volledig gesloopt. Tijdens deze werkzaamheden heeft asbestsanering plaatsgevonden, tevens uitgevoerd onder regie van Heerkens van Bavel Bouw.

Duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen door Bedaux de Brouwer architecten uit Goirle, met aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn er onder het maaiveld twee grote opslagtanks geplaatst die regenwater verzamelen. Dit water wordt gebruikt voor het spoelen van toiletten en urinoirs in het gebouw, een zgn. grijswatersysteem. Het dak van de midden sectie bevat zonnepanelen die een gezamenlijke opbrengst aan elektriciteit genereren die overeenkomst met het gemiddelde verbruik van ongeveer acht rijtjeswoningen. Het volledige gebouw is voorzien van klimaatbeheersing, specifiek gericht op sportdoeleinden. Door een slimme koppeling tussen bijvoorbeeld e klimaatinstallatie en de lichtvoorziening wordt er voor iedere (sport)functie een optimaal gebruikscomfort afgestemd.

MARTY PARIJS

Hoofd productie

"Een mooi sportcentrum, klaar voor de toekomst.".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Sport & Leisure