OK complex
MMC Veldhoven

Aan de achterzijde van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is in een razend tempo een hypermodern, nieuw OK complex met acht OK’s en een aparte dagbehandeling voor volwassenen en kinderen gerealiseerd. Dit naar een ontwerp van EGM architecten uit Dordrecht. Bouwcombinatie Berghege Heerkens bouwgroep/Strukton mag dit op haar conto schrijven.

Met de realisatie van de nieuwe OK’s geeft Máxima Medisch Centrum invulling aan het streven, het meest innovatieve ziekenhuis van Nederland te willen zijn. Er zijn zes klasse I prestatieniveau I OK’s met ieder een eigen steriele opdekruimte. Verder één hybride OK en één OK ten behoeve van robotchirurgie.

In alle operatiekamers komt het daglicht naar binnen, wat het dag- en nachtritme van de patiënt gunstig zou beïnvloeden. Hier komt de menselijke factor van duurzaamheid naar boven. De mens moet het uitgangspunt zijn. Dit komt ook tot uiting in de aparte dagbehandeling voor volwassenen en kinderen.

Pierre Veenman, manager Vastgoed en Huisvesting Máxima Medisch Centrum Veldhoven: “De mens is het uitgangspunt, stenen moeten altijd volgen”.

De dagbehandeling is een supermodern complex. Een patio vormt de kern van het gebouw en daar is omheen gebouwd, om contact tussen binnen en buiten te bevorderen. Overal komt ook hier ruim daglicht naar binnen. Een lichte, groene en ruime omgeving, een gebouw waar mensen zich prettig voelen, een voorbeeld van duurzaamheid!

"Niemand ligt graag in het ziekenhuis. Maar als het dan toch moet, ben je hier aan het goede adres."

De foto's zijn gemaakt door Jeanne Rous , Maxima Medisch Centrum Veldhoven en Guido van Echteld van Strukton Worksphere, dankjewel Jeanne en Guido.

Feiten en cijfers

“Aandacht voor de mens in het geheel. Prettig werken voor medewerkers en een omgeving die optimaal werkt voor patiënten”.

Nieuwbouw 3 verdiepingen

Vloeroppervlakte ca. 8.000 m2

Centrum voor dagbehandeling kinderen en volwassenen

Ruimte voor preoperatieve opnames

6 hypermoderne operatiekamers

1 hybride OK

1 robot OK

TechniekruimteBouwen met gezond verstand

Lars Prinsen, Programma-manager Vastgoed en Huisvesting Máxima Medisch Centrum Veldhoven;

“We hebben zeer intensief met Carebuilders/Strukton samengewerkt om in korte tijd tot het mooie eindresultaat te komen. Bouwen met gezond verstand, visie, een dosis humor en kostenbewustzijn is een uitdaging die goed is gelukt. In dit project heeft de (toekomstige) gebruiker van het gebouw centraal gestaan.

Door heel veel energie in de uitvraag van de gebruiker te steken is het gelukt om in korte tijd, zonder noemenswaardige aanpassingen tijdens de bouw, een gebouw neer te zetten waarin de gebruiker zich volledig herkent."

Meer weten over dit project?

GIJS VERHULST

Projectleider

"Voor het meest innovatie ziekenhuis van Nederland, een nieuw hypermodern, innovatief OK complex".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
zorg