CAPACITEITSUITBREIDING
VOOR PROTIX

PROTIX


Heerkens van Bavel Bouw is in Bergen op Zoom aan de slag met nieuwbouw ten behoeve van Protix . Protix is marktleider op gebied van het produceren van insecten waarvan de proteïne wordt gebruikt in de (dier)voedingsindustrie. Met behulp van hightech oplossingen, kunstmatige intelligentie, genetische verbeteringen en robotica, streeft Protix naar een betere balans tussen het voedselsysteem en de natuur. Al in 2015 werd het Nederlandse bedrijf door het gezaghebbende World Economic Forum al aangeduid als een van de meest veelbelovende technologiepioniers ter wereld.

Enkele cijfers:

12.100 m2 totaaloppervlakte

11.700 m2 bedrijfsvloer

4,8 km totaallengte vloerpalen

560 kg staal

465 m2 vliesgevel


Naast het bestaande bedrijf in Dongen, breidt Protix haar productiecapaciteit enorm uit door de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw met kantoren, ontworpen door Kraayvanger architects uit Rotterdam. Het ontwerp is vrij sober en minimalistisch en de verwachting is dat Protix in april 2019 de nieuwbouw in gebruik kan nemen. Onlangs is het bereiken van het hoogste punt feestelijk gevierd.  

JOHN ROOIJAKKERS

Projectleider

"Door te bouwen bijdragen aan duurzaamheid, dat doen we graag.".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Bedrijfshuisvesting