Bijzonder onderwijsgebouw
Universiteit van Tilburg

Transformatie
Reitse Toren

De campus van de Universiteit van Tilburg heeft er een unieke locatie bij. Om het groeiende aantal aanmeldingen te kunnen huisvesten, moest de Universiteit met spoed op zoek naar een extra locatie in de nabije omgeving. En dat werd gevonden in “de Reitse Toren” , een kantoorpand aan de Prof. Cobbenhagenlaan in Tilburg.

In amper drie maanden tijd transformeerde Heerkens van Bavel het kantorencomplex tot een modern onderwijscentrum met collegezalen en studiewerkplekken. Een omgeving, ingericht met activity based ruimtes, stilteplekken waar studenten aan zelfstudie kunnen doen, maar ook open ruimtes die uitnodigen om samen te zitten. Een unieke locatie.

Activity based ruimtes

Stilteplekken

Open ruimtes

9 collegezalen

Vergaderruimtes

Werkplekken



Duurzaamheid

Duurzaamheid laat zich niet altijd in energiezuinige maatregelen vertalen. Duurzaam betekent ook dat je een pand niet hoeft te slopen als het nog mee kan. En dat was hier het geval. Het is een multifunctioneel inzetbaar gebouw geworden, een gebouw met een flexibele structuur, zodat je kunt schalen van groot naar klein. Of vice versa.

Vandaag zien we bijvoorbeeld een langzame evolutie van grote hoorcollegezalen naar meer werkcolleges. Dat betekent een toenemende behoefte aan kleine zaaltjes van pakweg 80 m2, waar een dertigtal studenten en een docent kunnen samenzitten. Maar over tien jaar kan dit totaal anders zijn. Misschien wil men dan juist grote zalen van 150 m2.

Met een makkelijk aan te passen binnen structuur en een slimme opzet van het gebouw kan men te allen tijde adequaat inspelen op de veranderende behoeften van studenten en docenten.


Meer weten over dit project?

HUUB BEKKERS

Werkvoorbereider

"Een snelle transformatie met mogelijkheden voor de toekomst".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Transformatie