Het onderwijs
toekomstbestendig maken

Heerkens van Bavel aan de slag voor Fontys op Stappegoor

Fontys Hogeschool realiseert nieuwbouw op de campus Stappegoor in Tilburg, ontworpen door Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam. Voor de uitvoering van dit omvangrijke project is Heerkens van Bavel Bouw geselecteerd. Nadat afgelopen maanden allerlei maatregelen zijn getroffen, is inmiddels met de werkzaamheden gestart.

Het ketenpark is geplaatst, de contouren zijn op diepte uitgegraven en momenteel is het even wachten tot de boorstelling vrij is om de mortelschroefpalen te komen boren. Buiten is het dus even stil, maar binnen is het erg hectisch. Samen met de nevenaannemers Kuijpers ( E) en Homij (W) en ketenpartner Stabiel wordt er enorm hard gewerkt om alle sparingen in de prefab beton constructie op te geven en af te stemmen: De planning is om snel na carnaval de gevel op te bouwen en dan met alle hens aan dek door te gaan tot de eindstreep.

Eind 2019 nemen Fontys Hogeschool ICT en Fontys Academy for Creative Industries hun intrek in het prachtige gebouw. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote open ruimte op de begane grond, die flexibel in te delen is. Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun toekomstige huisvesting.

Hou onze website in de gaten voor het verdere verloop van dit project.


TIJDENS DE BOUW

Meer weten over dit project?

STEVEN BOSSERS

Projectleider

Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen ? Neem dan contact met ons op.

Projecten
educatie